dinsdag 5 februari 2008

The Head of the River Amstel

Sinds oktober zijn we nu al bezig. Trainen in de acht om op 16 maart op de Amstel The Head te roeien. Elk weekend twee outings en door de week minstens één landtraining. Aanvankelijk zat het niet altijd mee, zo kostte het veel moeite om coaching te vinden en blijkt een vaste stuur er ook niet in te zitten, zodat er ieder weekend een vrijwilliger gevonden moet worden.
Nog niet eerder was ik al zo lang van tevoren met één wedstrijd bezig. En toch gaan we niet winnen in Amsterdam. We gaan voor het “linker rijtje”. Bescheiden doelstellingen, maar meer zit er niet in voor ons met zo weinig trainingen en maar weinig routine in de boot.
Toch begint het inmiddels wel ergens op te lijken. Afgelopen zaterdag was een keerpunt. Het sneeuwde hard, maar heel symbolisch brak na een half uurtje de lucht open. Strak blauw met een krachtige zon, voor het eerst weer in tijden. En de boot liep goed door. Krachtige eendrachtige halen, het ging op roeien lijken. Een mooi plaatje: acht wit besneeuwde kerels in een mooie rode boot door de witte velden.
Zondag: rotweer. Koud, nat en harde wind. Toch bleef de boot lekker lopen en stapten er na afloop opnieuw tevreden mannen uit de boot.
16 maart, de Amstel, het linker rijtje. Dat moet erin zitten!

Geen opmerkingen: