vrijdag 27 juli 2007

Europees onderzoek: er gaat niets boven Groningen!

Ondergetekende wist het natuurlijk allang, maar nu is het bevestigd door een onderzoek in opdracht van de Europese Commissie: Groningers zijn het meest tevreden over hun woonplaats van alle Europeanen! Het nieuws stond gisteren al op Nu.nl en natuurlijk in het Dagblad van het Noorden en vanochtend in de Volkskrant, dus inmiddels zal iedereen het wel weten.
Aan de inwonders van 75 Europese steden (500 ondervraagden per stad) is een vragenlijst voorgelegd en waar Amsterdammers en Rotterdammers heel gemiddeld tevreden zijn, staat Groningen bij algemene tevredenheid, luchtkwaliteit en medische zorg door ziekenhuizen op één. Groningers voelen zich verder erg veilig en vertrouwen erop dat het gemeentebestuur verantwoordelijk omgaat met publieke uitgaven. (beide de 4e plaats). Een mooie opsteker voor de gemeente, die in prijzen grossiert (eerder al Beste Binnenstad en de Beste Fietsstad en de veiligste gemeente van Nederland.
Is er dan niets mis met Groningen? Ja wel dus: de werkgelegenheid. Daarop scoort Groningen onderin de middenmoot tussen Boekarest en Bacelona in. Maar ook dat is eigenlijk geen nieuws natuurlijk!

Meer over het onderzoek vind je hier en het rapport zelf staat hier.

1 opmerking:

Paul Eijssen zei

Maarja, Maastricht is dan ook niet meegenomen in het onderzoek... ;-)