zondag 21 september 2008

De Vuelta is de Tour niet

De Vuelta zit er bijna op. Geen seconde heb ik er van gezien op TV, zelfs de beklimming van de Angliru heb ik helaas gemist. Andere prioriteiten. En een fulltime baan.
De revelatie van de Vuelta was zoals vooraf gehoopt de jonge Rabo-renner Robert Gesink. Zevende in het algemeen klassement, met de grote mannen mee op alle beklimmingen. Een meer dan uitstekende prestatie van dit jonge talent. En een belofte voor de toekomst.
Helaas beginnen de hongerige Nederlandse wielerfans de druk alweer op te voeren. Een zevende plaats in de Vuelta van 2008? Dan wordt alweer gerekend op een top vijf klassering in de Tour de France van 2009...
Ik roep alle wielerliefhebbers op hun hoop en verwachtingen niet te verwarren. De Tour is niet de Vuelta, dus het resultaat van vandaag mag niet worden omgezet in een verwachting voor juli 2009.
Dat is niet realistisch en ook onredelijk. Door een dergelijke druk te creƫeren is al menig wielertalent bezweken. En ik wil nog graag jaren genieten van het grote talent Robert Gesink. Dus laat de jongen met rust, laat hem lekker fietsen en groeien en heb geduld.
En voor hen die dorstten naar Nederlands rondesucces: weet u nog hoe oud Joop Zoetemelk was in 1980? Juist, dus heb geduld, geniet en houdt hoop, maar verwacht niet teveel.

Geen opmerkingen: