zaterdag 23 augustus 2008

Het collegejaar begint weer!

Het is duidelijk: het collegejaar begint weer. Traditioneel begint dit met de KEI-Week en de week erop het Noorderzon festival (nog tot 31 aug).
En ieder jaar komt de Groningse politie met een campagne om de eerstejaars schrik aan te jagen en ze van het slechte pad af te houden.
Eerstejaars zijn immers hormonen zwetende pubers die denken dat met het bereiken van de hemel die studententijd heet alle regels zijn opgeschort en alles mag. Regels zijn immers voor burgers. Daarom start de politie al dan niet samen met de gemeente ieder jaar een campagne gericht op studenten. Denk aan zaken als fietsendiefstal/ de aanschaf van een stadsfiets bij een willekeurige junk op de grote markt of geluidsoverlast.
Ik herinner me een paar jaar geleden de leuze Toe eem' normaal Tammo! om studenten aan te zetten om rekening te houden met de stadjers. Uiteraard met een bijbehorende website: doenormaalja.nl.
Dit jaar is de campagne gericht tegen diefstal van verkeersborden! Het opleuken van studentenkamers met verkeersborden is verboden en gevaarlijk. Maar de Groningen politie is de beroerdste niet: de komende tijd kunnen verkeersborden, straatmeubilair en winkelwagentjes straffeloos worden ingeleverd bij de politie. Na deze periode zal de politie repressief optreden: het aantreffen van deze zaken in een studentenhuis zal leiden tot een proces verbaal en een boete wegens heling. En daarmee tot een strafblad! Juristen in spé en toekomstige ambtenaren zijn dus gewaarschuwd. Óf snel inleveren die hap, of voorlopig de gordijnen dicht houden!

Geen opmerkingen: