maandag 18 juni 2007

Portugal-Israël 4-0

Zaterdagavond werd in het kader van de Europese Kampioenschappen voetbal voor landenteams onder 21 de wedstrijd Portugal-Israël gespeeld in de Euroborg, het stadion van FC Groningen. Tegelijkertijd speelde Jong Oranje tegen België, zodat het niet echt storm liep op de kaartjes. Daarom besloot de gemeente kaartjes beschikbaar te stellen om het stadion te vullen. En zo bevond ik mij op zaterdagavond op een groen stoeltje op de tweede ring van de Groene Kathedraal, zoals de Groningse voetbaltempel wel wordt genoemd temidden van buren en buurkinderen.
Ik was nog niet eerder in het nieuwe stadion van de FC geweest en ik moet zeggen: van buiten is het een rare betonnen bak, maar vanaf de tribunes is het een mooi stadion met een uitstekend zicht op het veld en prettig ruime galerijen achter de tribunes, zodat je makkelijk op en van je plek komt. Het zonnetje scheen, dus ik zat goed!
Er stond nog wel wat op het spel: Portugal moest winnen om kans te maken op de halve finale. België diende dan wel te verliezen van het al geplaatste Nederlands Elftal. Op papier een makkie voor Portugal. De Portugese spelers overklassen de Israëlische op techniek en klasse. Er werd mooi getruct, en de Portugezen heersten op het middenveld. Bij rust stond het 2-0 en na rust volgden onmidelijk nog twee goals. Alleen jammer voor de Portugezen dat de Belgen in Heerenveen terugkwamen tot 2-2.
Desalniettemin een leuke voetbalavond. Ook leuk: twee 10-jarige buurjongetjes, als echte hooligans de cappuchon over het hoofd, die de hele avond oefenden in boos kijken, maar bij een mooie actie uit hun rol vielen.
Prima zaterdagavond!

Geen opmerkingen: