woensdag 5 april 2006

Druk met werk

Werken: ik heb het er maar druk mee! Althans het vinden ervan! Maar opeens lijkt er schot in te zitten. Gisterochtend had ik een netwerkgesprek met iemand van Ortec. Daar overweegt men om mensen aan te nemen als opleider voor gebruikers van hun softwarepakketten. Die beslissing is nog niet genomen, maar desalniettemin wilde men graag kennis maken. Ik had een leuk gesprek en waarschijnlijk passen het bedrijf en ik wel bij elkaar. Áls ze iemand gaan aannemen ben ik daar in ieder geval wel in beeld.
Vanmorgen had ik een intakegesprek bij BAN PD in Assen. Dit is een detacheringsbureau voor lokale overheden in Noord Nederland. Ook een leuk gesprek, al zal het op de korte termijn nog geen werk opleveren. Ik heb wel nuttige adviezen gekregen om uiteindelijk wél aan de slag te komen. Kortweg komt het erop neer dat ik moet proberen helder te krijgen wat ik nu precies wil en dan met name inhoudelijk: met welke onderwerpen wil ik me bij de overheid bezig gaan houden. Ik moet me dus gaan specialiseren. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel iets waar ik aan kan werken.
Op het station in Assen zette ik mijn telefoon weer aan en bleek ik een voicemail van Start te hebben. Of ik morgen een toets kan doen voor de KPN Multiplay-Helpdesk. Dat ga ik dus morgenmiddag doen. Ze gaan toetsen of ik genoeg basiskennis heb over hardware en internetinstellingen om het opleidingstraject in te gaan. Of ik weet wat een IP-adres is, een DNS server, dat soort zaken. Als ik daar door kom zou ik een drieweeks opleidingstraject in gaan. Het sluit helemaal niet aan bij opleiding en toekomstbeeld, maar goed: ik kan er wel geld mee verdienen. Wel moet ik nog navragen hoe gemakkelijk ik er weer af kom als ik iets anders kan gaan doen.
Eenmaal thuis werd ik weer gebeld door Start, nu door een andere intercedent. Afgelopen maandag zag ik een vacature voor een Medewerker Historisch Onderzoek. Dit gaat om een project voor 2 of 3 maanden bij ReGister, een bureau dat historisch onderzoek doet ten behoeve van risicoanalyses. Bijvoorbeeld: stond op een bepaalde plaats vroeger een fabriek, zodat er een kans is dat de grond vervuild is. Tja, dat paste te goed om niet te reageren, dus had ik meteen maar gebeld. Ik zou worden voorgesteld en nu werd ik dus gebeld, omdat ik maandag op sollicitatiegesprek mag komen!
Kortom er gebeurt opeens van alles!

1 opmerking:

vincentrobijn zei

Dat klint erg veelbelovend allemaal! Wat is nu het meest concreet? Lukt dat wel met je opleiding ernaast?