maandag 16 april 2007

Boven het muzikale voorjaarsmaaiveld

Het voorjaar heeft zich met zomerse bravoure aangediend en allerlei leuke plaatjes steken hun kopjes boven het maaiveld! Zo is daar Cassadaga, de nieuwe cd van de Amerikaanse indie-held Bright Eyes. Prachtige liedjes, met hier en daar country invloeden, hier en daar Bob Dylan, zonder dat het ooit camp wordt. Oprechte liedjes, recht uit het hart. Een paar jaar geleden heeft Connor Oberst mijn hart gestolen met zijn album Lifted or the story is in the soil: hold your ear to the ground. Net als toen opnieuw muziek recht uit het hart, niet overal even zeker gezongen, maar zo oprecht! Geweldig!
Ook van overzee: The Apples in Stereo. Deze psychedelische band, die klinkt als een mix van The Beatles, The Beach Boys, ELO, Flaming Lips, Belle and Sebastian en nog wat zaken heeft een erg leuk album afgeleverd met New Magnetic Wonder. Het album wordt hier en daar vergeleken met Sergeant Pepper, dat lijkt me overdreven, maar goed is het wel! Experimenteel, lekkere popsongs. Twee a-tonale experimenten onder de noemer Non-Pythagoran Experiments zullen liefhebbers met een absoluut gehoor doen kermen, maar duren gelukkig niet lang. Verder is het gewoon een leuke plaat.
Zita Swoon - Big City Van dichterbij komt het nieuwe album van Zita Swoon. In lijn met de ontwikkeling van de band Stef Kamil Carlens van de laatste jaren is Big City een zonnige mix van chanson en soul. Minder artistiekerig dan een jaar of vijf geleden, maar constanter van hoge kwaliteit. Eigenlijk is er weinig reden om de cd niet in huis te halen!
Tot slot de dansplaat van dit voorjaar: LCD Soundsystem, The sound of silver. Dansbare electro-punkrock uit New York. Raam open en lekker hard! Probeer dan nog maar eens stil te zitten!

Geen opmerkingen: